تصویر
تصویر
تصویر

سیستم انبار

سیستم انبار

در هر سازمانی بخشی مستقل تشکیل شده است که با نام انبار شناخته می شود. به منظور کنترل، مدیریت و سازماندهی اقلام موجود در انبار و به طور کل موجودی انبار، طبقه بندی و چیدمان، بسته ‌بندی محصولات و حمل و نقل و ورود و خروج اقداماتی انجام می شود که با نام مدیریت انبارها آن را می شناسند. همچنین برای ارتقا و بهبود عملکرد این بخش نیاز به سامانه مدیریت انبارها به وجود می آید. برای افزایش دقت در عملکرد این بخش، انواع سیستم انبارداری به کمک آمده تا مدیریت انبارها به خوبی صورت گیرد. یکی از اهداف مهم در خرید سیستم جامع فروش و علی الخصوص سامانه جامع انبارها و سایر برنامه های مرتبط مانند برنامه حسابداری اطمینان از دقت در محاسبه میزان سود و زیان و درآمد و همچنین شمارش دقیق محصولات موجود در انبار، موجودی مشخص و دقیق کالاها و همچنین دسترسی سریع به کالای مورد نظر شناخته می شود.

در هر سیستم انبار داری مراحلی تعریف شده که اولین مرحله ی سیستم حسابداری انبار، ورود و قرار گرفتن کالا و محصولات به داخل انبار است. این مرحله باید توسط ناظرین و افراد مورد اعتماد صورت بگیرد. با ورود هر محصول به داخل انبار، فردی مشخص باید به ثبت اطلاعات وارد شده به انبار اقدام نماید. مرحله دوم از انواع سیستم انبارداری کنترل زمان به شمار می رود. در این مرحله انبار دار باید بر روی زمان تحویل کالا و زمان دریافت کالا دقت کافی داشته باشد و این فرایند را به درستی در سامانه جامع انبارها ثبت نماید تا در مواقع ضروری دسترسی به آمار و تعداد اقلام راحت باشد و موجودی هر محصول به درستی در دسترس قرار گیرد.

سیستم مدیریت انبار به وسیله نرم افزار و فرایندهای خود به سازمان ها امکان کنترل انبار از زمان ورود کالا تا زمان انتقال کالا به خارج از انبار را می دهد. هدف از ایجاد نرم افزار انبارداری بهبود کارایی کاربر در جهت ردیابی موجودی کالا از یک مرکز توزیع یا انبار است؛ همچنین با استفاده از سیستم مدیریت انبار داری می توان دریافت، چیدن و کنار گذاشتن کالاها و محصولات را دقیق و سریع تر انجام داد.

کاربردهای سیستم مدیریت انبار چیست؟
یکی از مکان های مهم در عملیات زنجیره تامین و مرکز تولید، انبار است؛ زیرا انبارها محل نگهداری مواد اولیه یا کالاهای نهایی مواد استفاده شده یا تولید شده در فرایندها می باشد. از اهداف مهم طراحی سیستم انبارداری، انتقال کالا و مواد به شکلی کارآمد و مقرون به صرفه در انبارها است.
مزیت و ویژگی های سیستم مدیریت انبار چیست؟
۱. کارآمد تر کردن وظایف
استفاده از بارکد خوان یا اسکنر به منظور مرتب سازی، شمارش و چیدن در کسب و کارهای مختلف بسیار کارآمد است و منجر به کاهش خطاهای انسانی و افزایش سرعت کارهای انبارداری می گردد.
۲. جلوگیری از هدر رفتن هزینه های اضافی
ابزارهای گزارش گیری در سیستم مدیریت انبار می تواند فعالیت هایی مانند پیش بینی تقاضا و موجودهای تحت مدیریت فروشنده را با اطمینان بالایی انجام دهد و از هدر رفتن کالاها و محصولات جلوگیری کند.
۳. خدمات بهتر به مشتریان
از مزیت های مهم نرم افزار ایجاد ارتباط قوی بین تامین کنندگان و خریداران است. استفاده از سیستم مدیریت انبارداری تا حد زیادی زمان اختصاص داده شده برای چیدن، بسته بندی و حمل و نقل را کاهش می دهد و سبب انجام خرید سریع تر مشتریان شده و می تواند رضایت مشتریان را افزایش دهد.
۴. مزایای رقابتی استفاده از نرم افزار مدیریت انبار
نرم افزار سیستم مدیریت انبار از اتوماسیون عملیات اساسی انبار، برخوردار است؛ بنابراین در مقایسه با سایر مشاغل مشابه می تواند برای کسب وکارها در بازار مزیت رقابتی و برتری ایجاد نماید. مزایای رقابتی نرم افزار مدیریت انبار شامل رشد در تجارت، افزایش بهره وری و شفافیت در کار است.

رشد در تجارت: در صورتی که کسب وکار بزرگ و پیچیده ای دارید برای پیگیری های دقیق تر و بهتر کالاها از انبار تا محل توزیع باید از ابزارهای استاندارد استفاده نمایید؛ بنابراین سرمایه گذاری برای خرید سیستم مدیریت انبار می تواند یک گزینه هوشمند و عالی برای کسب و کارها باشد.
افزایش بهره وری: به کارگیری سیستم مدیریت انبارداری می تواند در وقت کارمندان و مشتریان صرفه جویی کند و هزینه ها را تا حد زیادی کاهش داده و روحیه تیمی را افزایش دهد.
شفافیت در کار: استفاده از ابزارهای گزارش گیری نرم افزار به کسب و کارها برای داشتن دید گسترده و واضح نسبت به محصولاتشان کمک می کنند. همچنین به آن ها برای پاسخگویی به خواسته ها و برنامه ریزی کمک می کند و سبب کاهش شکل گیری ارتباط نادرست بین کسب و کار و مشتریان می شود.
۵. صرفه جویی در فضا
یکی دیگر از مزایای استفاده از سیستم مدیریت انبار این است که با مدیریت صحیح میزان موجودی انبار، سبب می شود تا محصولات و کالاهای موجود به طور منظم و دقیق چیده شوند و به این ترتیب بخش زیادی از فضای انبار حفظ می شود.
۶. کاهش مصرف تجهیزات
زمانی که محصولات با نظم خاص و طبق اصول انبارداری چیده شده باشند و تمامی اطلاعات مربوط به انبار به درستی ثبت شده باشد استفاده از تجهیزاتی مانند بالابر، چرخ دستی، کامیون و … به منظور جابجا کردن، چیدن دوباره ی محصولات و … بسیار کمتر می شود. در نتیجه استهلاک این تجهیزات کمتر شده و طول عمر مفید آن ها افزایش می یابد.
سیستم های انبارداری به سه نوع مهم تقسیم می شوند که شامل سیستم مدیریت انبار مستقل، منابع انسانی و زنجیره تامین است که مدیریت انبار مستقل یکی از انواع رایج سیستم حسابداری انبار به شمار می رود که امکاناتی مانند مدیریت موجودی کالا، ردیابی تاریخ انقضاء محصول، شمارش چرخه ورود و خروج، انبارگردانی، اسکن بارکد، ردیابی قرارگیری محصول، چیدمان، بسته‌بندی و همچنین مدیریت حمل و نقل را دارا است. این مدل از انواع سیستم انبارداری مناسب مدیریت موجودی است.
قابلیت و برتری سیستم انبار lean
کنترل موجودی تعدادی و ریالی کالا در کلیه انبارهای سازمان در این سیستم انجام می پذیرد، مزیتهای ویژه این سیستم عبارتند از:
• تعریف درختواره کالا و امکان تخصیص مشخصه های مختلف به گروه کالا
• تعریف درختواره انبار و گروه بندی انبار ها در سطوح مرکز فروش، نوع انبار و محل فیزیکی انبار
• امکان تعریف درختواره جانمایی انبار و تعریف موقعیتهای کالا در هر انبار.
• تعریف QR و یا بارکد برای کالاها و موقعیتهای کالا در انبار به منظور کنترل و ردیابی قطعات در انبار
• امکان ارتباط به RFID و ثبت اطلاعات پایه و اسناد در انبار
• ثبت اتوماتیک اسناد انبار از سایر زیرسیستمها و تعیین اتوماتیک موقعسیت کالا در سیستم
• قیمت گذاری کالا به صورت میانگین، FIFO و یا شناسایی ویژه برای اقلام دارایی ثابت
• تعریف انواع اسناد انبار به منظور طراحی رویه های مختلف گردش کالا
• امکان تعریف اسناد از نوع تعدادی، ضایعاتی، ریالی در سیستم
• تعریف اجزای کالا و دسته بندی کالا
• تعریف استقرار اسناد انبار و تعیین روش ثبت اطلاعات اسناد در رویه های مختلف
• گزارشهای متعدد انبار شامل گزارشهای ریالی و تعدادی
• امکان تعریف روشهای انبارگردانی و ثبت اسناد انبارگردانی و پایان دوره به صورت اتوماتیک.
• تعریف هندهلد و سایر دستگاههای انبارداری در سیستم و امکان ثبت اتوماتیک اسناد از طریق دستگاه