در هر سازمانی بخشی مستقل تشکیل شده است که با نام انبار شناخته می شود. به منظور کنترل، مدیریت و سازماندهی اقلام موجود در انبار و به طور کل موجودی انبار، طبقه بندی و چیدمان، بسته بندی محصولات و حمل و نقل و ورود و خروج اقداماتی انجام می شود که با نام مدیریت انبارها آن را می شناسند. همچنین برای ارتقا و بهبود عملکرد این بخش نیاز به سامانه مدیریت انبارها به وجود می آید. برای افزایش دقت در عملکرد این بخش، انواع سیستم انبارداری به کمک آمده تا مدیریت انبارها به خوبی صورت گیرد. یکی از اهداف مهم در خرید سیستم جامع فروش و علی الخصوص سامانه جامع انبارها و سایر برنامه های مرتبط مانند برنامه حسابداری اطمینان از دقت در محاسبه میزان سود و زیان و درآمد و همچنین شمارش دقیق محصولات موجود در انبار، موجودی مشخص و دقیق کالاها و همچنین دسترسی سریع به کالای مورد نظر شناخته می شود.
در هر سیستم انبار داری مراحلی تعریف شده که اولین مرحله ی سیستم حسابداری انبار، ورود و قرار گرفتن کالا و محصولات به داخل انبار است. این مرحله باید توسط ناظرین و افراد مورد اعتماد صورت بگیرد. با ورود هر محصول به داخل انبار، فردی مشخص باید به ثبت اطلاعات وارد شده به انبار اقدام نماید. مرحله دوم از انواع سیستم انبارداری کنترل زمان به شمار می رود. در این مرحله انبار دار باید بر روی زمان تحویل کالا و زمان دریافت کالا دقت کافی داشته باشد و این فرایند را به درستی در سامانه جامع انبارها ثبت نماید تا در مواقع ضروری دسترسی به آمار و تعداد اقلام راحت باشد و موجودی هر محصول به درستی در دسترس قرار گیرد.
سیستم مدیریت انبار به وسیله نرم افزار و فرایندهای خود به سازمان ها امکان کنترل انبار از زمان ورود کالا تا زمان انتقال کالا به خارج از انبار را می دهد. هدف از ایجاد نرم افزار انبارداری بهبود کارایی کاربر در جهت ردیابی موجودی کالا از یک مرکز توزیع یا انبار است؛ همچنین با استفاده از سیستم مدیریت انبار داری می توان دریافت، چیدن و کنار گذاشتن کالاها و محصولات را دقیق و سریع تر انجام داد.